trondhjems.org https://trondhjems.org Tue, 27 Feb 2024 09:00:07 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Nærhet til kiropraktor https://trondhjems.org/naerhet-til-kiropraktor/ Tue, 27 Feb 2024 07:00:00 +0000 https://trondhjems.org/?p=45

Vi lever i en kompleks og hektisk verden der stress er en del av hverdagen. En sunn livsstil med god ernæring, god søvn og mosjon hjelper oss med å håndtere denne tilstanden. Å gå på skytebanen er et annet alternativ for å lindre stress, og skytesport kan forbedre både den fysiske og psykiske helsen din.

En aktivitet for kroppen og sinnet

Skyting krever både fysiske og mentale ferdigheter i håndtering av skytevåpen og når idretten utøves riktig, kan den være gunstig for helsen. Skiskyting og rifleskyting er intense idretter som krever både fysisk og mental styrke.

Fysiske problemer ved skyting

Som alle idretter innebærer skyting og skiskyting risiko for skader. Skyttere opplever ofte skulderskader, ryggsmerter, knesmerter og ankelforstuinger. De repetitive bevegelsene som kreves i langrenn, kan føre til muskelbelastninger og overbelastningsskader.

Hvordan en kiropraktor kan hjelpe

Riktig behandling av skader er avgjørende for å komme raskt tilbake til idretten. Hvile, is, kompresjon og elevasjon er effektiv behandling for de fleste skader, som for eksempel strekk og forstuinger. Fysioterapi er også en viktig del av rekonvalesensen, da det bidrar til å styrke de skadde muskelgruppene og forebygge fremtidige skader – finn en kiropraktor på nettet som kan hjelpe deg med dine fysiske problemer.

]]>
Når du har alt for vondt i kroppen for hobbyen din https://trondhjems.org/nar-du-har-alt-for-vondt-i-kroppen-for-hobbyen-din/ Fri, 07 Apr 2023 04:30:00 +0000 https://trondhjems.org/?p=43

Det finnes ingenting som er kjedeligere enn å oppleve smerter like før en forventet begivenhet. Smerter i knær og rygg kan være veldig frustrerende, da de kan hindre deg i å gjøre noe du har sett frem til. Disse smertene kan forekomme i hele kroppen, og være alt fra milde til mer alvorlige.

Forskjellige typer smerter

Opplever du smerter i kropper er det første du må gjøre å finne ut årsaken til smertene. Knesmerter kan komme av mye trappegåing, knebøying eller løping. Smerter i ryggen kan komme fra stillesitting. Det finnes og andre skader som kan hindre deg fra å bedrive din hobby. Dette kan være overbelastningsskader som kan føre til for eksempel meniskproblemer. Betennelse i fettputen, senebetennelse eller artrose er også skader som kan oppstå.

Når skaden er ute

Behandling av smerter er varierende. En kiropraktor vil gi deg en diagnose etter å ha studert grundig ditt tilfelle. Kiropraktisk behandling går ut på å gjenopprette funksjon i ledd og bevegelse som kan være nedsatt ved mekanisk smerte. Spesialisten vil kunne hjelpe deg med problemer som ikke krever legehjelp og operasjon. Har du vondt i kroppen og søker en spesialist, sjekk inn her så får du den hjelpen du trenger.

]]>
For å få tiden til å gå, nå https://trondhjems.org/for-a-fa-tiden-til-a-ga-na/ Mon, 29 May 2017 12:29:09 +0000 https://trondhjems.org/?p=30 En ting som følger med den spennende skyttersporten er all ventingen. Dette er ikke alltid like gøy, men er noe man må lære seg å bli vant med. Ventingen er ikke like ille hvis man har noe å drive tiden med. Alle har et eller annet de liker å gjøre i tillegg til skyting, og tar gjerne den med til banen. Enten du liker god litteratur, musikk, nettaviser eller online spill kan du bruke dette til å få tiden til å gå litt raskere. Dessverre er det ikke alt som er like lett å få plass til i redskapsbaggen, det er heller ikke alt som er like lett å få brukt når man sitter på en vaktplass. Derfor har vi samlet et par tips til deg.

Anbefalinger fra andre skyttere

VG tipser om de beste bøkene fra 2016. Alt fra krim, sanne historier, sport og drama, her ligger alle bøkene fra fjoråret du burde lese. Det er verdt å titte innom for å se om du finner din nye favorittbok.På nye casinoer kan du bli oppdatert om de nyeste stedene å spille på. De anbefaler de beste sidene med størst gevinst og bonus for nye spillere. Disse nettspillene kan du få tilgang til via telefonen med nettleser eller egne apper. På den måten slipper du å drasse rundt mer enn det som er ytterst nødvendig. Telefonen må du ha med deg uansett og er tilgjengelig i baklomma di. Den er lett, liten og ligger ikke i veien for andre.Heldigvis er det flere som venter sammen med deg. Skyttermiljøet er en vennlig plass for alle og dette er en super plass for å slå av en prat med likesinnede. Kanskje du skaffer deg et par nye venner i køen?

]]>
Jakt i Norge https://trondhjems.org/jakt-i-norge/ Wed, 07 Dec 2016 14:17:27 +0000 https://trondhjems.org/?p=14 sh_hunter_hunting_men_256345165I gamle dager dro mennene ut på jakt for å skaffe mat på bordet til familien, og også skinn som senere ble brukt til klær. Behovet for å jakte til mat og klær er ikke lengre tilstede, da vi kjøper det vi trenger, ferdig sydd og klart for bruk, i butikken. Det å jakte har dermed gått over fra være et behov til å bli en hobby. I dag er ferskt, selvskutt kjøtt en luksusvare som stort sett blir brukt til festmiddager. Tidligere i år serverte jo til og med kongen selv skutthjort da han inviterte Stortinget til middag.

Mange jegere i Norge fortsatt

Det er godt over 400 000 mennesker registrerte i jegerregistret i Norge, og det vil si at dette er en meget populær hobby på landsbasis. Å bedrive jakt i Norge er ikke noe man kan gjøre før man har hentet inn relevante tillatelse. Man må blant annet ha bestått jegerprøven, ha tillatelse fra grunneier, og så må man selvfølgelig også holde seg til jaktsesongen. Fra man er 18 år kan man jakte småvilt alene, og fra fylte 20 år kan man også jakte storvilt alene. Fra fylte 14 år kan man jakte sammen med en person som har jegerlisens, men man må da også ha samtykke fra foresatte.

En lise for sjelen

Det å dra ut i mark og natur for å jakte bringer en helt spesiell ro, og en følelse av å være ett med naturen – det er friluftsliv på sitt beste. Bare pass på at du orienterer deg om alle regler og forskrifter før du drar ut på jakt, slik at du kan nyte selvskutt middag med god samvittighet. Ellers kan det hende gleden forsvinner i myndighetenes beslag og en fet bot.

]]>
Skiskyting https://trondhjems.org/skiskyting/ Sat, 03 Dec 2016 14:16:54 +0000 https://trondhjems.org/?p=17 skidskytte_166156304Denne sporten har blandet to forskjellige idretter til en sport. Langrenn og skyting. Løperne går på ski med rifle og ammunisjon på ryggen, og stopper innimellom i løpet for å skyte på blink.

Opphav i militære øvelser

Skiskyting er en norsk øvelse som har sitt utgangspunkt i en militærøvelse, da det var nødvendig for soldater å gå på ski, men fortsatt være klare til å skyte. Mot slutten av 1700-tallet ble skiskyting en konkurranseform, da grensepatruljer konkurrerte mot hverandre. De andre nordiske landene plukket opp øvelsen som en alternativ øvelse for militæret. Da det først ble en idrett het det da faktisk også militært patruljeløp.

Ulike konkurranseformer

Det finnes flere forskjellige konkurranse former for skiskyting, men felles for alle er at antall liggende og stående skytinger er jevnt fordelt, og maksimum antall skytinger er 4 x 5 blinker. Utfordringen for skytterne er å gå raskere enn de andre i sporet, men også passe på at pulsen ikke blir for høy, slik at de ikke er i stand til å treffe på blinken. Dersom skytteren bommer blir det lagt til tidsstraff, alternativt får de gå strafferunder, og da er antallet strafferunder tilsvarende antall blinker de bommet på.Utøverne i skiskyting må bære et våpen på minimum 3,5 kg. Riflene er kaliber .22LR, og disse må lades manuelt av skytteren. Når skytteren er på standplass, skyter de på fem blinker fra en avstand på 50 meter.Denne sporten er veldig populær i Norge, og de norske utøverne er i verdenseliten. Under OL i Sotsji i 2014 plukket de med seg totalt seks medaljer fordelt på kvinnelige og mannlige utøvere. Det arrangeres også verdenscup i skiskyting hvert år.

]]>
Jenter som skyter https://trondhjems.org/jenter-som-skyter/ Mon, 28 Nov 2016 14:16:55 +0000 https://trondhjems.org/?p=10 3007988-skidskytteSelv om den stereotypiske kjønnsfordelingen tilsier at det å skyte er en mannsaktivitet, er det egentlig ingenting som skulle tilsi at kvinner skulle være noe dårligere på dette enn menn.

Like moro for kvinner som for menn

Skyting krever konsentrasjon, presisjon, trening og tålmodighet. Dette er alle egenskaper som passer like godt for kvinner som for menn. Tiden da kvinnene satt hjemme og ventet på mannen som var ute på jakt er forbi. I dag er det nesten 15 000 kvinner å finne i Norges jegerregister. Kvinner synes at det er like gøy å konkurrere i skyting som menn synes, og de har altså forutsetninger til å bli like gode på det.

Egne arrangementer for jentene

Mange lokallag og foreninger har egne kurs og aktiviteter forbeholdt for jenter, der de kan treffe andre likesinnede. Det arrangeres også konkurranser kun for jenter, der de kan måle seg mot de andre.

Øvelser i sommer-OL

I sommer-OL 2016 var det seks øvelser for kvinner. Disse var:Med rifle:

 • 50 meter rifle match
 • 10 meter luftrifle

Med pistol:

 • 25 meter pistol
 • 10 meter

Med hagle:

 • Trap
 • Skeet

Øvelser i vinter-OLI vinter-OL 2014 var det fem øvelser for kvinner. Disse var:

 • Normaldistanse
 • Sprint
 • Jaktstart
 • Fellesstart
 • Mixed stafett (2 kvinner og 2 menn)
]]>
Skyttersporten https://trondhjems.org/ Mon, 21 Nov 2016 14:16:37 +0000 https://trondhjems.org/?page_id=4 luftgevar_244186231Overalt i Norge finnes det skytterforeninger, og det er mange som bedriver skyting både som hobby og som sport. Lokallag og foreninger tilbyr kurs og opplæring til nye og eksisterende medlemmer, og de arrangerer også stevner, konkurranser og andre aktiviteter til sine skyteglade medlemmer.

Skyting i sommer-OL

Den mest kjente formen for skytekonkurranse er skiskyting, men det finnes mange andre konkurransegrener innen skyting også. Skyting er en del av de olympiske sommerlekene, og der er det ni forskjellige skyteøvelser for menn og seks for kvinner, som fordeler seg mellom skyting med rifle, pistol og hagle. Skyting er den øvelsen som Norge regnes som en av de beste i verden i, ved siden av seiling, i de olympiske leker. Det arrangeres selvfølgelig også norgesmesterskap i skyting.

Skyting i vinter-OL

Skyting er også en del av de olympiske vinterlekene, da i form av skiskyting. Her er det fire øvelser for menn, og fire for kvinner. Pluss en mix-stafett der det er to kvinner som går 6 km hver, og to menn som går 7,5 km hver. Under vinter-OL 2014 i Sotsji var det det norske laget som hentet hjem flest medaljer i skiskyting.Uansett om du ønsker å utnytte skytekunnskapene dine som en hobby eller drive med skyting som sport, så bør du i alle fall melde deg inn i en forening eller et lag. Her kan du få tips og råd om skytevåpen, ammunisjon, og alt du ellers trenger å vite om sporten. De har også skytebaner hvor du kan trene opp ferdighetene dine, og ikke minst treffer du også mange interessante mennesker som deler din interesse.

]]>