• Jakt i Norge

  Posted on December 7th, 2016 Stone Deckow No comments

  sh_hunter_hunting_men_256345165I gamle dager dro mennene ut på jakt for å skaffe mat på bordet til familien, og også skinn som senere ble brukt til klær. Behovet for å jakte til mat og klær er ikke lengre tilstede, da vi kjøper det vi trenger, ferdig sydd og klart for bruk, i butikken. Det å jakte har dermed gått over fra være et behov til å bli en hobby. I dag er ferskt, selvskutt kjøtt en luksusvare som stort sett blir brukt til festmiddager. Tidligere i år serverte jo til og med kongen selv skutthjort da han inviterte Stortinget til middag.

  Mange jegere i Norge fortsatt

  Det er godt over 400 000 mennesker registrerte i jegerregistret i Norge, og det vil si at dette er en meget populær hobby på landsbasis. Å bedrive jakt i Norge er ikke noe man kan gjøre før man har hentet inn relevante tillatelse. Man må blant annet ha bestått jegerprøven, ha tillatelse fra grunneier, og så må man selvfølgelig også holde seg til jaktsesongen. Fra man er 18 år kan man jakte småvilt alene, og fra fylte 20 år kan man også jakte storvilt alene. Fra fylte 14 år kan man jakte sammen med en person som har jegerlisens, men man må da også ha samtykke fra foresatte.

  En lise for sjelen

  Det å dra ut i mark og natur for å jakte bringer en helt spesiell ro, og en følelse av å være ett med naturen – det er friluftsliv på sitt beste. Bare pass på at du orienterer deg om alle regler og forskrifter før du drar ut på jakt, slik at du kan nyte selvskutt middag med god samvittighet. Ellers kan det hende gleden forsvinner i myndighetenes beslag og en fet bot.